MİNİKLERDEN ENGELLİLERE ANLAMLI ZİYARET

Kızılcahamam Belediyesi Nitelikli İlkeli Nesiller Okulu (NİNO) öğrencileri ve öğretmenleri ile Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Nitelikli İlkeli Nesiller Okulu (NİNO) öğrencileri ve öğretmenleri, kendilerinin hazırlamış oldukları çiçek ile Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu ve Belediye Meclis Üyesi Yusuf Şengül’ü ziyaret ederek engelliler gününü kutladılar.

Ziyarete NİNO Anaokulu Müdürü Hande Coşkun, Belediye Meclis Üyeleri Songül Ergelen ve Kemal Öztürk de katıldı.

NİNO ANAOKULU'NDA EBRU SANATI DERSLERİ BAŞLADI

Kızılcahamam Belediyesi bünyesinde hizmet veren NİNO Anaokulu'nda ebru dersleri verilmeye başlandı.

Günlük eğitici bir çok faaliyet ile minik öğrencilerin keyifli vakit geçirerek eğitimini sağlayan NİNO'da, Ebru Sanatı Eğitmeni Bahar Karaman tarafından Ebru dersleri öğrencilerimiz için verilmeye başlandı.

EBRU SANATI NEDİR ?

Birbiri içine geçmiş ancak karışmamış, bakışla ayırt edilebilen renk ve şekillere “EBRU” denir. Sanat olarak EBRU, su üzerine serpiştirilen sıvı boyanın rastgele bezendiği şekillerin ve bu şekillere müdahale edilmesiyle meydana gelen figürlerin kağıda aktarılarak sergilenmesidir. Ebru, geleneksel Türk el sanatlarındandır.

Osmanlı’da çok sayıda yazılı eserde süsleme amacıyla kullanılan ebru, günümüzde daha çok çerçevelenip duvar süsü olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca, ebru yapmak insan ruhunu ferahlatan ve pozitif düşünceye yönlendiren bir eylem olduğu için, günümüzün stres dolu dünyasında, her gün daha fazla insanımız ebruya ilgi duymaktadır.

NİNO ANAOKULU'NDA DEĞERLER EĞİTİMİ DERSLERİ BAŞLADI

Değerler Eğitimi dersleri bundan böyle Nino Anaokulu'nda İlçe Müftülüğü hocalarımızdan Betül Gökçe tarafından minik çocuklarımıza verilecek.

Kızılcahamam Belediyesi bünyesinde hizmet veren NİNO (Nitelikli, İlkeli Nesiller Okulu) Anaokulu'nda çocuklarımıza dini bilgiler veren Değerler Eğitimi dersleri başladı.

Belediye Başkanımız Muhittin Güney, çocuklarımızın dini bilgileri temelden öğrenmesi açısından Değerler Eğitimi derslerinin çok önemli olduğunu söyleyerek İlçe Müftümüz Sinan Kazancı'ya da teşekkür etti.

MİNİK ELLER AŞUREMİZİ BEREKETLENDİRDİ

Kızılcahamam Belediyesi Nino Anaokulu öğrencileri Aşure günü dolayısı ile etkinlik düzenledi.

Nino Anaokulunda yapılan Aşure günü etkinliğinde öğretmenleri Aşure günü hakkında bilgiler verdi. Çocuklar bir taraftan öğretmenlerini dinlerken aynı zamanda el işi becerilerinin artması için kendilerine aşçı şapkaları yaptılar.

Belediye Meclis Üyeleri Kemal Öztürk ve Murtaza Güngör ‘ün de katıldığı etkinlikte çocuklara aşure ikramı yapıldı.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde belediyemiz aşevine gidere, yanlarında götürdükleri fındık, üzüm, incir ve kaysı gibi aşure malzemelerini Aşure kazanına atarak aşuremizi bereketlendirdiler.

Geleneksel olarak her yıl Kızılcahamam Belediyesi aşevi tarafından ilçe halkımıza dağıtılmak üzere yapılan aşuremize bu yıl Nino Kreş öğrencilerinin minik elleri bereket kattılar.

NİNO ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ETKİNLİĞİ

Nino öğrencilerimiz şehitlerimiz için etkinlik hazırladı.

Kızılcahamam Belediyesi Nitelikli İlkeli Nesiller Anaokulu öğrencileri ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ etkinliği yaptı. Şehitlerimizi unutmayan Nino Anaokulu Müdürü Hande Coşkun, öğretmenler ve kreş öğrencileri 15 Temmuz şehitlerimiz için hazırladıkları etkinlikleri Nino Anaokulu panolarında sergilediler. Ayrıca yaptıkları çeşitli etkinliklerle vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi yad ettiler.

NİTELİKLİ İLKELİ NESİLLER ANAOKULU’NUN YAZ ETKİNLİĞİ

Kızılcahamam Belediyesi NİNO Kreşi 3-10 yaş arası yaz okulu 27.06.2016 Tarihinde Başlayacak Olup Yaz Okulumuzun Kayıtları 20.06.2016 Tarihinden itibaren başlıyor.

27 Haziran 2016 Tarihinde Başlayacak olan Yaz Okulu’na kayıt yaptırmak isteyenler Yabanabad Kültür Merkezi NİNO Kreşine müracaat edebilirler.

Yaz Okulu Ders Programı
Pazartesi : İngilizce Dersi – Boyama Çalışmaları